Επικαιρότητα

Η εστίαση της Λάρισας ετοιμάζεται

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Εν μέσω μεγάλης αγωνίας για τις εξελίξεις που θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι επαγγελματίες της εστίασης στη Λάρισα προχωρούν σε κάποιες τελευταίες εργασίες με σκοπό να είναι έτοιμοι.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει μετά το Πάσχα με αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους και με self tests για τους εργαζόμενους.

Εκεί το τοποθέτησε χρονικά και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ: «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή». Ωστόσο τόνισε ότι η λειτουργία των εστιατορίων και καφετεριών θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας ξεκινά επίσημα στις 14 Μαΐου.

«Ο καιρός είναι σύμμαχός μας. Έχουμε κάνει και ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί ο εξωτερικός χώρος πολλών μαγαζιών. Θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο OPEN.

Στο κέντρο της Λάρισας πάντως οι περισσότερες καφετέριες έχουν ρίξει το βάρος στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, εκεί όπου προβλέπεται να πέσει το μεγαλύτερο βάρος της λειτουργίας. Οι εργαζόμενοι στην εστίαση έχουν υποστεί μεγάλη ζημία όλους αυτούς τους μήνες και δύσκολα θα επιστρέψουν σε μια ισορροπία.

Τελευταια ενημερωση