Επικαιρότητα

Νέα Σμύρνη: Δικάζεται το πρωί της Δευτέρας ο 22χρονος σάτυρος

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει σήμερα ο 22χρονος που παρενόχλησε τη νεαρή κοπέλα στη Νέα Σμύρνη, όταν και την ακολούθησε «με το μόριο έξω» καθώς εκείνη έμπαινε στην πολυκατοικία που διαμένει. Ο 22χρονος αντιμετωπίζει την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή.

Ο φοιτητής συνελήφθη την Πέμπτη μετά την καταγγελία κοπέλας, την οποία ακολούθησε «με το μόριο έξω» καθώς εκείνη έμπαινε στην πολυκατοικία που διαμένει στη Νέα Σμύρνη. Η νεαρή κοπέλα δημοσιοποίησε βίντεο στα social media από κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας και έτσι οι αστυνομικές αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια, βέβαια, έγιναν κι άλλες καταγγελίες εναντίον του από άλλα θύματά του που τον αναγνώρισαν.

Ο 22χρονος νεαρός που κυνήγησε με το «μόριό του έξω» τη νεαρή γυναίκα στην Νέα Σμύρνη εμπλέκεται πίσω από τρεις παρόμοιες περιπτώσεις που σημειώθηκαν σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Ακρόπολη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο περιπτώσεις τον Αύγουστο, η μία στο Π. Φάληρο σε βάρος 24χρονης και η άλλη στην Ακρόπολη σε 22χρονη. Η τρίτη υπόθεση αφορά την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρους 28χρονης στη Νέα Σμύρνη, τον Σεπτέμβριο 2020. Και οι τρεις γυναίκες τον αναγνώρισαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από τις περιπτώσεις σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Ακρόπολη, ερευνάται και μια ακόμη καταγγελία γυναίκας από την Κύπρο, η οποία επικοινώνησε μέσω email με τις Αρχές και υποστήριξε ότι αναγνωρίζει τον 22χρονο φοιτητή, καθώς την είχε παρενοχλήσει τον περασμένο Μάρτιο στην περιοχή της Καλλιθέας.

Ο 22χρονος είχε ζητήσει και έλαβε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί. Ο 22χρονος κατέθεσε το Πλημμελειοδικείο ο ίδιος, αλλά και η μητέρα του, προκειμένου να πειστεί η έδρα ώστε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του. «Δεν υπάρχει περίπτωση φυγής. Θα είμαι εδώ, στο δικαστήριο. Θέλω να τελειώσει γρήγορα αυτό και για την οικογένειά μου», είπε ο κατηγορούμενος. Το αίτημά του όμως, απορρίφθηκε.

Συντετριμμένη η μητέρα του φοιτητή

Η μητέρα του, η οποία, όπως δήλωσε, είναι κοινωνική λειτουργός και εργάζεται με εφήβους, είχε καταθέσει στο δικαστήριο: «Το παιδί μου είναι εξαιρετικό, είναι φοιτητής, έχει τη δουλειά του, έχει την κοπέλα του, είμαι συντετριμμένη. Δεσμεύομαι να είμαι συνέχεια μαζί του, είμαι και σε επαφή με ψυχολόγο για να κάνει ψυχοθεραπεία, μήπως συμβαίνει κάτι. Ο γιος μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το ίδιο και ο αδελφός του, ο οποίος είναι φοιτητής».

Στη συνέχεια τα έντονα συναισθήματα την λύγισαν και ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας προς την έδρα: «Είμαστε συνέχεια κοντά στα παιδιά μας κι εγώ και ο άντρας μου. Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί στο παιδί μας να συμβαίνει κάτι. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί μου θα το είχα αντιμετωπίσει. Θα εμφανιστεί σίγουρα στο δικαστήριο. Στα social media το τι λέγεται… Του λένε να αυτοκτονήσει και ο ίδιος και ο άλλος μου ο γιος».

Ο δικηγόρος του 22χρονου, Γιώργος Μυταλούλης, είχε τονίσει στο δικαστήριο: «Η αναγνώριση δεν έγινε με άλλους δέκα. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Δεν θα πάθει κάτι η Δικαιοσύνη αν αφεθεί ελεύθερος για δυο μέρες. Να τον δείτε με συμπάθεια. Είναι ένα παιδί 22 χρόνων. Είναι δυνατόν να βγει έξω να κάνει τα ίδια; Δεν μπορεί καν να βγει έξω. Θα τον σκοτώσουν. Υπάρχουν 2.500 ύβρεις στο Facebook».

Λίγο μετά ο κ. Μυταλούλης, είχε πει μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Είναι διογκωμένη η υπόθεση. Θα καταδειχθεί η πραγματική διάσταση του θέματος. Αυτή τη φορά τα social media λειτούργησαν αρνητικά. Μιλάμε ότι έχει γίνει μια φρενίτιδα. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, από μια εξαιρετική οικογένεια»

Τελευταια ενημερωση