Αρθρα

Πικετοφορία του ΕΚΛ για το περιστατικό στον Άγιο Αντώνιο (φωτ.+βίντεο)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Πικετοφορία ενάντια στην αστυνομική βία σε βάρος μαθητών, διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της πικετοφορίας το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Λ., κ. Δημήτρης Τζιμούλης, τόνισε:
«Θέλουμε από εδώ σήμερα να καταγγείλουμε το όργιο καταστολής, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας απέναντι σε πολίτες, οι – στρατιωτικού χαρακτήρα – περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, οι επεμβάσεις της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια και κάθε περιστατικό αυθαιρεσίας σε βάρος του λαού μας.


Καταγγέλλουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο περιστατικό βίας και τρομοκρατίας αυτή την φορά ενάντια σε παρέα 13χρονών μαθητών στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου, που συνέβη πριν λίγες μέρες στην πόλη μας. Η κυβέρνηση επιλέγει με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα ακόμη μήνυμα αυταρχισμού στην νέα γενιά που αγωνίζεται και παλεύει . Δεν μπορεί να «χωνέψει» που οι νέοι άνθρωποι δεν σιωπούν αλλά είναι στους δρόμους και διεκδικούν τα δικαίωμά τους στην μόρφωση με ασφαλή, ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια.

Τα συνεχόμενα περιστατικά του τελευταίου χρονικού διαστήματος αποδεικνύουν πως όλη αυτή η απρόκλητη αστυνομική βία δεν είναι μεμονωμένο γεγονός καθώς παίρνει συστηματικό χαρακτήρα και μαρτυρά πως είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική επιλογή καθώς συνδέεται με την προσπάθεια ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας.
Ποιος δεν θυμάται την απαγόρευση και την καταστολή των διαδηλώσεων στο Πολυτεχνείο, το χτύπημα των συγκεντρώσεων των υγειονομικών , των φοιτητών ,των μαθητών που διεκδικούσαν το δίκιο τους για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την ασφαλή επαναλειτουργία των πανεπιστημίων και των σχολείων.

Όλα αυτά δεν είναι «εμμονές» μιας κυβέρνησης ή ενός κόμματος και ειδικά τώρα που η λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας σε βάρος των λαϊκών αναγκών, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας. Η ένταση της καταστολής είναι απαραίτητο συμπλήρωμα των προσπαθειών χειραγώγησης από την κυβέρνηση, το κράτος, τα αστικά επιτελεία. Όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε εν μέσω πανδημίας είναι πρόβες για αυτά που έρχονται, για την νέα επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωή μας, για την ένταση της εκμετάλλευσης προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Δοκιμάζεται στην πράξη πια όλο αυτό το νομοθετικό οπλοστάσιο που ψηφίστηκε διαδοχικά και διαχρονικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , από την κυβέρνηση ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Με τους περίφημους τρομονόμους, με τον νόμο για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, τον περιορισμό των διαδηλώσεων, τους νόμους για το άσυλο, την πανεπιστημιακή αστυνομία. Κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος καθώς η «συγγραφή» συνεχίζεται!

Όλα αυτά δεν είναι «μόδα» και προσανατολισμός των ελληνικών κυβερνήσεων. Με τον ίδιο βηματισμό προχωρά ο Μακρόν στην Γαλλία με τον νόμο για την καθολική ασφάλεια, στην Ισπανία με την απαγόρευση ακόμη και της διαδηλώσεων την ημέρα της Γυναίκας, στην Ιταλία με την απαγόρευση των απεργιών στον Βορρά που είχαν ως αίτημα το κλείσιμο των επιχειρήσεων που ήταν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Με την σημερινή μας πρωτοβουλία από εδώ τους λέμε πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν θα τους περάσει! Το μήνυμα αυτό στέλνει η «οργανωμένη απειθαρχία» χιλιάδων εργαζομένων, λαού και νεολαίας, που παλεύουν συγκροτημένα μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Κανένας εργαζόμενος, φοιτητής, αυτοαπασχολούμενος, αγρότης και γυναίκα, κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πρέπει να υποκύψει και δεν μπορεί να ανεχθεί αυτήν την κατάσταση της καταπάτησης των λαϊκών δικαιωμάτων. Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης εξελίσσεται σε πλήρη αστυνομοκρατία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στην ένταση της καταστολής.
Καλούμε τον λαό να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Καλούμε τους εργαζόμενους , τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους να δυναμώσουν αυτή την διεκδίκηση και να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το ΕΚΝΛ και τα σωματεία του την Τετάρτη 7 Απρίλη, στις 11:00 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης μας και στις 6:00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία. Σας καλούμε όλους να συνεχίσουμε δυναμώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς της περιοχής μας , ενισχύοντας την υλική βοήθεια και κυρίως στηρίζοντας αποφασιστικά τα αιτήματά τους για πλήρη και ουσιαστική στήριξη κι αποκατάσταση από την πολιτεία.
Πίσω από τις μάσκες μας είχαμε κι έχουμε φωνή! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει , του λαού η πάλη θα την σπάσει!».

Τελευταια ενημερωση